Elske Klein-Benes

Mijn naam is Elske Klein-Benes. Ik ben in 1987 afgestudeerd als dierenarts en heb 20 jaar met veel plezier in mijn eigen reguliere gezelschapsdierenpraktijk in Soest gewerkt, waar ik naast de reguliere diergeneeskunde ook gebruik maakte van homeopathische medicijnen.

Omdat ik steeds meer tot de conclusie kwam dat ik met de reguliere diergeneeskunde niet altijd de optimale behandeling kon bieden ben ik me verder gaan oriënteren op aanvullende behandelingsmethoden.

Mijn opleidingen

In 2004 ben ik begonnen met de opleiding tot acupuncturist. Eerst bij de NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging) de humane opleiding en daarna bij de IVAS (International Veterinary Acupuncture Society) de opleiding acupunctuur voor dierenartsen. Deze heb ik voltooid in 2007 en ben nu gecertificeerd acupuncturist . Ik sta vermeld op de doorverwijslijst van de SNVA (Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten), waardoor mijn behandelingen vergoed worden door een aantal ziektekostenverzekeringen voor huisdieren.

Daarna heb ik de opleiding Toyohari gevolgd wat een hele goede aanvulling bleek te zijn voor mijn behandelingsmogelijkheden, en de 3-jarige opleiding Chinese kruidenleer voor dierenartsen bij de BEVAS. Ik volg regelmatig nascholingen op het gebied van acupunctuur, zoals Japanse veterinaire acupunctuur, Chinese kruiden, maar ook in bredere zin zoals werken met de connectiesensor, energetisch lichaamswerk en veel meer.

Verder als Acupuncturist

Inmiddels heeft de acupunctuur mij zoveel voldoening gegeven in de diverse behandelingen, dat ik mij volledig op deze geneeswijze heb toegelegd. In 2010 heb ik mijn reguliere praktijk verkocht en ben ik gestart met een nieuwe dierenartspraktijk  voor gezelschapsdieren, waar ik nu uitsluitend werk met acupunctuur.

Voor behandelingen maak ik, indien nodig, aanvullend gebruik van Chinese kruiden, homeopathie en/of bloesems. Het zwaartepunt ligt echter op de acupunctuur. Ik werk zowel met naaldjes als met laser.

Ik heb mijn hele leven huisdieren gehad. Honden, katten, konijnen, cavia’s. Ze zijn altijd heel belangrijk voor mij geweest. Momenteel hebben we 2 lieve ondeugende katten als huisgenoten, die als het even kan graag in de praktijk rondlopen. Een leven zonder dierenvrienden kan ik me niet voorstellen.