Behandeling
U kunt zowel met als zonder doorverwijzing door uw eigen dierenarts bij mij een afspraak maken.
Eerste bezoek
Bij het eerste bezoek wordt uw huisdier eerst goed nagekeken op de reguliere Westerse manier, zodat ik kan beoordelen of acupunctuur de juiste keuze van behandelen is of dat een reguliere manier van behandelen beter is voor uw dier.
Het is prettig als u alle gegevens van uw dier van uw eigen dierenarts meeneemt, of liever nog van tevoren laat doorgeven door uw dierenarts, zodat ik precies weet welke diagnoses zijn gesteld en welke therapieën zijn ingezet. Daarna wordt uw dier op de Oosterse wijze nog eens nagekeken en beginnen we de behandeling.
Duur van behandeling
De duur van een behandeling is gemiddeld een half uur, maar kan ook langer duren. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van het probleem waarmee uw huisdier komt. Bij acute aandoeningen zijn vaak 1 of 2 behandelingen voldoende, bij chronische aandoeningen zijn vaak
1 tot 2 behandelingen per week gedurende een maand nodig, waarna de tussentijd verlengd kan worden. Na ongeveer 6 behandelingen moet duidelijk zijn dat er resultaat is.
Werking van Acupunctuur
Acupunctuur wordt goed verdragen door de meeste dieren. Ze voelen de (zeer dunne) naaldjes niet of nauwelijks. Vaak gaat er zelfs een ontspannende werking van uit.
Soms kies ik voor laseracupunctuur i.p.v. naaldjes, wat geheel pijnloos is, waardoor ook zeer nerveuze dieren in het algemeen goed behandeld kunnen worden.
Gevoelige dieren
Bij dieren die heel gevoelig zijn voor allerlei prikkels kies ik vaak voor de Toyohari methode. Daarmee kan ik heel subtiel werken.
Chinese kruiden, homeopathische middelen of bloesems
Naast acupunctuur maak ik eventueel gebruik van Chinese kruiden, homeopathische middelen of bloesems als aanvulling op de behandeling.
Voor reguliere medicijnen en behandelingen, verwijs ik u terug naar uw eigen dierenarts.