Japanse acupunctuur

In mijn praktijk gebruik ik zowel Chinese acupunctuur als Japanse acupunctuur technieken. De Japanse (veterinaire) acupunctuur is afgeleid van de TCM, maar heeft eigen diagnostische en therapeutische handelingen die heel goed worden geaccepteerd door dieren en een welkome aanvulling zijn op de traditionele Chinese acupunctuur.

Naast de Japanse veterinaire acupunctuur opleiding heb ik ook de humane opleiding Toyohari en Shonishin gevolgd. Beide zijn vormen van Japanse acupunctuur.

Toyohari

Toyohari is een vorm van Japanse acupunctuur waarbij met hele subtiele technieken wordt gewerkt. Van deze methode maak ik dankbaar gebruik bij hoogsensitieve dieren of dieren die erg bang zijn. Hoewel de prikkel die ik geef heel subtiel is maakt de techniek dat het heel diep doorwerkt.

Shonishin

Shonishin is een vorm van Japanse acupunctuur die bij kinderen en babies wordt gebruikt en heel goed te gebruiken bij dieren.

Moxa

Moxatherapie heeft in de Oosterse geneeswijzen altijd een belangrijke rol gespeeld.

Bij moxatherapie wordt de warmte gebruikt die ontstaat als fijngemalen gedroogde blaadjes van Artemisia vulgaris (bijvoet) worden verbrand. Dit kan in de vorm van kleine bolletjes of grotere kegeltjes direct op de huid, of via zogenaamde moxasigaren boven de huid.

De warmte die hierbij vrijkomt heeft een hele krachtige werking op het lichaam. Het voelt als een hele aangename warmte.